Известие

Collapse
No announcement yet.

Вибрации при ускорение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Вибрации при ускорение

166 2,4 JTD 20V, автоматик. При ускорение усещам силни, напречни вибрации. Проверена ходовата част, сменени предни носачи, един лагер, основен тампон на двигателя, баланс на гуми, реглаж - никакви проблеми. Скоростната кутия отваряна два пъти и майсторът се кълне, че е перфектна. Вече по сервизите вдигнаха ръце от мен. Нищо не могат да открият. Моля, ако някой има представа какво би могло да е да даде идея!
    П.П. При неутрална предавка не тресе, както и при отнемане на газта.

Ами тампони на ДВГ гледал ли си? Щото и мойта тресеше така и като сменях маслото единия тампон буквално падна...ИЗВИНИ МЕ НЕ СЪМ ОБЪРНАЛ ВНИМАНИЕ, ЧЕ СИ ГО НАПИСАЛ...

Comment

Свали лявата полуоска и разгледай вътрешното каре и чашката му 99% там е болежката на колата ти!
      5 Ланчии зад гърба си!
      И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Да! Това е следващото нещо, което ще направя. Ще сменя двете вътрешни карета. Просто ми омръзна колата ми да е все по сервизи.

Comment

Дясното вътрешно каре се предава първо.
          Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

маховика защо го изключвате?
            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Къв маховик колата е автомат....Дясната полуоска се разбива първо ама при 159...Тука става дума за 166 и проблема най-вече е в чашката от колкото в карето
              5 Ланчии зад гърба си!

Comment

Единственото, което ме притеснява е, че вибрациите са напречни. Колата "сее" наляво-надясно и се усещат когато двигателя води колата - при ускорение и когато работи като спирачка. На ръка каретата нямат проблеми.

Comment

и аз така мисля и моята е така и сам сигорен че е от там

Comment

[QUOTE=eXtAzY;1040623]и аз така мисля и моята е така и сам сигорен че е от там[/QUOTE

От къде може да си сигурен. На мен все ми се струва, че е някой от несменените тампони. Макар и майсторите да казват, че са добре.

Comment

Проверил ли си си гумите и джантите - да няма хлабавини или кривини? Тривиално е, но знам доста случаи на небрежност...

Comment

При тези сваляния е качвания на скоростната кутия, няма да се учудя, ако не са напаснали нещо около съединителя -аксиален лагер, помпи, роботи или др.
                        Last edited by old alfist; d.m.y г., 16:28.
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

Може и да ви се стори тъпо,но аз мисля че е съединител.

Comment

колеги какви глупости говорите колата е автомат...няма съединители помпи роботи аксиални лагери...маховици
                            5 Ланчии зад гърба си!

Comment

Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщение
                              колеги какви глупости говорите колата е автомат...няма съединители помпи роботи аксиални лагери...маховици
                              АХАххххахАХАХАх лелеле добре , че и аз не се включих
                              Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Working...
                              X